Larm från BirdAlarm
2021-11-26 Dvärgsnögås - Glombæk
2021-11-26 Dvärgsnögås - Glombæk
2021-11-26 Brunsångare - Ribersborg
2021-11-26 Salskrake - Bøgeholm Sø
2021-11-26 Kaspisk trut - Siris Kapell

Filtrera

Hjälp rubinen klara vintern

Det gör du igenom att Swischa en slant till C3. Swischnr: 1235906581. Märk Swischen "Rubin".

Webbshop eller videoguru?!

Finns det några som är intresserade av att vara med och forma Club300s framtid? 

Vecka 41 på Öland

Så närmar det sig äntligen ett riktigt C3-event igen, efter halvannat år med stiltje på den fronten. 

Platsen är som vanligt de sydligaste delarna av Öland och datumen som gäller är vecka 41, där evenemangen med C3-inblandning sker onsdag-söndag.

Uppdatering: 211006, nu finns mer info om evenemangen. 

Fågelquiz 2021

Som vanligt var det quiz i Club300:s monter på Falsterbo Bird Show, i år med fokus på vadare. Två personer prickade in alla rätt och ytterligare en dryg handfull missade bara en eller två arter. 

Back to the roots!

Falsterbo Bird Show hamnar åter på Ljungen i år! Club300 är på plats hela helgen.

Upprop skatgök

Club 300 vill uppmärksamma alla skådare att det är dags att lägga ifrån sig sommarboken, hoppa ur badet, släppa mojiton och ge sig ut på skatgöksjakt! Ett fynd på Azorerna torsdag den 22 juli visar att de är på gång att röra på sig!

Tuff strid om upptäckarguldet

Det krävdes ordentlig granskning för att hitta årets vinnare i upptäckartävlingen. Många fynd var tunga nog för att vara med och slåss om titeln.

Upptäckartävling

Som alla känner till vid det här laget blir det ingen C3-helg på Öland i vår. Men vi gör det bästa av situationen och kör upptäckartävling för hela riket istället. Lägst prefix vinner och fina priser finns i potten. 

Att kryssa eller att inte kryssa

Efter de senaste dagarnas obsar av den svartbrynade albatrossen i Öresund ber Club300 om att få uppmärksamma hugade krysspekulanter på regel 2.4 i kryssreglerna, som säger följande:

"Endast arter observerade på svenskt territorium får räknas. Observatörens placering är ovidkommande."

Hökörn och svartbrynad albatross

Det finns två riktigt rara fåglar i vår närhet. En i Danmark och en i Sverige. Hökörn och svartbrynad albatross.

Club300 och BirdLife Sverige går skilda vägar

EDIT: APRIL APRIL! Vår nyvalde ordförande har redan kommit med en massa trevliga idéer, dock av typen verklighetsförankrade... Vi fortsätter lita på BirdLife Sverige och börringevråksförespråkarna får fortsätta kämpa i uppförsbacke.

Club300 och BirdLife Sverige går skilda vägar

Det har diskuterats i många år, men på senaste styrelsemötet lade Club300:s nyvalde ordförande Martin Alexandersson fram förslaget att C3 ska inrätta egna raritets- och taxonomikommitéer. Övriga styrelsen tyckte detta var ett bra förslag och det beslutades i enlighet med ordförandes förslag.

Rapport från årsmötet

Under gårdagen hölls föreningens årsmöte via den digitala plattformen Zoom. Mötet avhandlade gängse årsmötesformalia, men även motioner behandlades och spännande nyval till styrelsen gjordes!

Handlingar till årsmötet 13 mars 2021

Nu finns alla handlingar till Club300 årsmöte 13 mars 2021 att läsa här på webben. Anmälan till årsmötet stängdes den 5 mars, ni som är anmälda får en länk till mötet i början av kommande vecka.

Dags för årsmöte!

Det är dags för årsmöte i föreningen som i år likt förra året kommer ske digitalt på grund av rådande pandemi. Årsmötet äger rum klockan 11 den 13 mars 2021. Precis som förra året gäller ett anmälningsförfarande för att dimensionera mötet på bästa sätt och förenkla distributionen av möteslänk till de medlemmar som ämnar delta. Anmälan sker senast fredag 5 mars.

Nytt på hemsidan

Under den senaste tiden har ett intensivt utvecklingsarbete pågått för att vässa hemsidan och inkludera många av de funktioner som efterfrågats sedan lanseringen för ett drygt år sedan. Det är både saker som inte kom med då, och önskemål som tillkommit från användare sedan dess. Såväl kryssavdelningen som andra delar av hemsidan har fått nya funktioner. Mycket är smått och syns inte så lätt, annat kommer ge ordentligt ökad användarvänlighet. 

Studie om skådande och Covid-19

Coronaåret 2020 har påverkat Club300:s verksamhet väldigt mycket. Men hur är det med din egen skådning? Fick du ställa om livet och skåda på ett annat sätt? Eller var allt som vanligt? 

Club300 önskar alla medlemmar en riktigt God Jul

Foto: Niclas Ahlberg och Mikael Nilsson

Dags för medlemsavgift 2021

I fredags skickades fakturorna ut för 2021 års medlemsavgift för Club300 via e-post. Det är viktigt att du betalar enligt instruktionerna på fakturan. 

 

Du vet väl att Roadrunner kan läsas digitalt

Sedan snart ett år finns möjligheten att läsa vårt skarpa medlemsmagasin Roadrunner via vår hemsida, förutsatt att du är inloggad medlem förstås.

Nytt från TK

Idag kom BirdLife Sveriges taxonomikommitté med en ny rapport över förändringar av taxonomin på deras VP-lista – den lista som ligger till grund för Club300:s krysslistor. Inga arter som påträffats i Sverige splittades eller lumpades den här gången – så det blir varken några soffkryss eller back-steps på listorna.

Äntligen - med parkeringsbekymmer

Det är många som suktat efter en mindre gulbena. Kryssare som börjat det senaste decenniet har i många fall haft större gulbena men saknat den mindre kusinen. Men i fredags slog Magnus Hallgren till vid Dättern i Grästorps kommun.

Höstveckan 2020 ställs in

Smittrisken för covid-19 fortsätter orsaka hinder för Club300s verksamhet. Vi kan omöjligt samla drygt 100 personer i Ottenby för pubkväll och diplomutdelning utan stor smittrisk. Våra utställare har med stor majoritet avböjt att medverka. Så styrelsen har beslutat ställa in och ser fram emot nya tag 2021. Håll ut!

Höstquizet avgjort

Som vanligt har det kommit in många svar på vårt quiz, kul att se både de som brukar ta chansen på plats i Falsterbo och de som nu fick möjlighet hemifrån testa sina kunskaper i att identifiera rovfåglar.

Hur går det med gensekvenseringen av azurmes?

Vi har lovat uppdatera om läget med gensekvenseringen av azurmes. Hur ser hybridiseringen ut mellan den och blåmes? Det är ju en fråga som många av Club300-medlemmarna vill veta svaret på, och som ni också bidragit med medel till. Ordförande har varit i kontakt med Martin Irestedt för att höra om läget.

Inställd Skådarmässa och tillhörande pubkväll i Kristi Himmelsfärd

Vi har sagt det tidigare, men den här våren är en annorlunda vår. Pandemin orsakad av det nya Coronaviruset drabbar allt fler i Sverige. Folkhälsomyndigheten avråder nu från resor till bland annat Öland med fokus på påskhelgen. Risken är stor att det rådet kommer att kvarstå även efter påsk en tid framåt, för det finns inga signaler på att kulmen för antal sjuka i storstadsregionerna är nådd än.

Krafttag i coronatider

Med anledning av den rådande pandemin har Club300 de senaste veckorna anlitat extraresurser för att förbereda våra tekniska plattformar för de regleringar som nu genomförs i samhället.

Kallelse till digitalt årsmöte för Club300

Club300s årsmöte kommer i år på grund av den rådande pandemin att genomföras digitalt. Datum och tid för årsmötet är lördag den 25 april kl 11.00, räkna med att mötet tar minst en timme i anspråk.

Väntar du på Roadrunner nr 1?

Våren 2020 - en vår att minnas på många sätt. Väntan på Roadrunner nr 1 exempelvis.

Läs RR var än du befinner dig – exklusivt för medlemmar i Club300

Bästa medlemsmagasinet Roadrunner är alltid lika efterlängtat när den landar i brevlådan. Men det händer att du inte är hemma när tidningen kommer, vilken panik! Nu finns tidningen också digitalt, möjlig att läsa via vår hemsida så du har ingen ursäkt längre.

Viktigt meddelande till dig som har iPhone och är BA-användare

Club300 har fått veta från Nordicstation att Apple har kommit med en ny uppsättning krav över vilka business case som är tillåtna, vilket kan resultera i att BA inte längre fungerar i din mobil från och med imorgon 1 juli. Styrelsen i Club300 fick kännedom om detta först igår kväll och har under dagen och kvällen idag haft kontakt med Nordicstation för att få veta mer om vad som kan ske och hur lösningar kan göras.

Höstquiz 2020

Ett konstigt år fortsätter, och Club300 hittar nya vägar.

Under höstarnas Falsterbo Bird Show de senaste åren har ett populärt inslag varit Club300s quiz och den traditionen kan vi givetvis inte bryta trots att evenemanget är inställt.

Den nya hemsidan är här!

Varmt välkomna till Club300s nya hemsida - en helt ny sajt utformad med klubbens kärnområde, kryssen, i fokus. Surfa runt, bekanta er med de olika delsidorna men missa inte att kolla in de instruktionsfilmer som gjorts för att alla medlemmar enkelt ska kunna använda vår nya hemsida.

En tillbakablick - club300.se genom åren

För 23 år sedan, 1996, lanserade Club300 sin första webbplats. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna... Här är en kavalkad med årsvisa nedslag från 1997 till nutid. Kanske kan några minnen väckas!

Tips för kryssare

Det är riktigt kul att se att så många dragit igång med sina årslistor på nya hemsidan. Det finns en del småfel på sidan och som ni behöver ha i beaktande för att listorna ska bli rätt. 

 

Medlemsavgift 2020

Nu är det snart sista januari som är sista dagen att betala sin medlemsavgift till Club300. 

 

Kallelse till årsmöte för Club300, 14 mars 2020

Nu är det dags igen för Club300s årsmöte! Boka in den 14 mars i din kalender och en tur till Jönköping, för årsmötet och andra trevliga aktiviteter. Bland annat kommer du att kunna prova och beställa kläder från Club300:s nya kollektion som vi har tagit fram i samarbete med Pinewood.

Handlingar till årsmötet 14 mars 2020 finns nu tillgängligt

Nu kan du läsa handlingar till Club300:s årsmöte som går av stapeln i Jönköping på lördag 14 mars. Kallelsen hittar du sedan tidigare här Kallelse Årsmöte 2020

ÅRSMÖTET INSTÄLLT

På grund av den rådande situationen gällande covid-19 har Club300 beslutat att skjuta upp årsmötet som skulle hållits imorgon i Jönköping.


Skådning i virustider

Det är annorlunda tider denna vår, med ett nytt Coronavirus som lett till en pandemi. Styrelsen i Club300 har ikväll beslutat att gå ut med rekommendationer till dig som medlem i syfte att begränsa smittspridningen.