Skapad: 2023-05-01 🕒 23:03:59

Vårsatsning på Öland vecka 20!

Kristi himmelsfärds-helgen närmar sig med stormsteg och så även föreningens vårsatsning på Öland! Vi ses helgen vecka 20, het tid för många rara arter - nu hoppas vi förstås på fina vindar...

Programmet för helgen ser just nu ut som följer...

Skådarmässa i Ottenby
Utställning-mässa med digert utbud av utställare - det senaste i kikarväg, högintressant kamerautrustning och spännande resor!

Fredag 19 maj -lördag 20 maj
Öppettider: 08:00-13:00
Utställare: Swarovski, Zeiss, Kameradoktorn, Nikon, Molfo, OM System/OM Digital Solutions, Fågelguidning AB, Scandinavian Photo, SongBird, AviFauna och BirdLife Sverige

För Nikons räkning kommer den erfarne fotografen Roger Brendhagen under såväl fredag som lördag hålla i ett kombinerat föredrag-workshop om naturfotografi.

Skådarpub på Ås Vandrarhem
Fredag 19 maj från 19:00-sent

Upptäckartävling
Vi kör i år med en klassisk upptäckartävling på Öland för våra medlemmar. Lägst prefix vinner, dock högst en prefix 3 för vinst. För att kunna vinna måste förstås fyndet larmas på Bird Alarm (saknar du BA, kontakta någon med larm eller styrelsen så larmar vi ditt fynd). Vid lika prefix gäller lägst antal fynd av arten i Sverige, om mot förmodan lika antal fynd även där gäller lägst antal fynd på Öland. Tävlingen öppnar under torsdag 18 maj kl 00.00 och pågår fram till söndag 21 maj kl 13.00. Ingen anmälan behövs.

Vi kan även varmt rekommendera en upprepning av fjolårets succé - fågelquiz med Pav Johnsson och Björn Anderson på Carlas café, Näsby. I år på torsdag 18 maj med start klockan 19:00. Gratis att vara med, men föranmäl ditt lag till 0709150867. Uppsluppen frågesport utlovas, där det inte är helt säkert att det är just fågelkunskaperna som fäller avgörandet.

Väl mött på Öland helgen vecka 20!