Hjälp

Här finner du information om du behöver hjälp med hur du använder hemsidan.

Det viktigaste är att du får koll på din inloggning. Om du inte har en korrekt angiven mailadress hos oss kommer det inte att fungera. Har du provat lösenordsåterställning och inte fått ett mail inom någon minut (glöm inte att kontrollera din skräppost), så har du troligen fel e-postadress angiven. Då måste du kontakta Club300 för att ange eller ändra mailadress. För mer information, se filmen om inloggning med länk nedan, samt läs gärna kryssinstruktionsdokumentet på sidan kryssinstruktioner, där finns mer information om inloggning och användarnamn. 

Genom att logga in når du din nya profil. Tänk på att det är du som användare som är ansvarig för att ha din information uppdaterad när det gäller såväl e-postadress som postadress och telefonnummer. På den publika profilen, som andra användare kan se, så visas inte telefonnummer, postadress och e-postadress. Dessa ser du bara på din egen profil när du är inloggad. 

För att underlätta användandet av hemsidan har vi skapat en filmserie

Du hittar den på vår youtube-kanal, serien heter Nya hemsidan

Här är direktlänkar till alla filmerna om nya hemsidan: 

Dessutom finns två filmer om hur du lägger till Club300.se som betrodd avsändare, så du inte riskerar att mailen från oss hamnar i din skräppost. 

Är du intresserad av hur du använder kryssavdelningen, så finns det en speciell sida för det i kryssavdelningen. Sidan heter Kryssinstruktioner.

Behöver du komma i kontakt med Club300 angående något speciellt ärende, gör det via sidan kontakt här på hemsidan. 

Vi finns också på Facebook. Du kan skicka meddelanden till oss via vår Facebooksida Du kan också besöka vår Facebookgrupp, där diskussioner om diverse ämnen, såsom hemsidan, förekommer. Där kan du delta i diskussioner och få hjälp. 

Har du input gällande fel eller frågor hemsidans funktionalitet så kontakta oss på sekreterare@club300.se. Om du behöver hjälp att använda hemsidan, se till att första ha sett igenom våra instruktionsvideos och läst dokumenten som finns. Vi hoppas på förståelse för att vi inte kan ge personlig service till över 3.000 medlemmar utan att dessa först försökt själva. Saknar du någon information som vi enkelt kan komplettera med så är det mycket tacksamt att du informerar oss.  

STATUS på hemsidan

Den 3/2 2021 släpptes nya funktioner på hemsidan. Det som lanserats är följande:

  • Betalningsinfo, som inloggad användare kan du giro, förfallodag, ocr, status osv under din profil.
  • Ny krysstatus, underkänd. Man behöver inte längre ta bort obsar som underkänts, de ligger kvar men hamnar inte i listorna. 
  • Automatgodkännande. Trivialarter och utländska arter godkänns automatiskt. 
  • Jämförelse med ideallista. Du kan jämföra en användares lista med alla arter sedda på den listan. 
  • Liststatus, du kan se hur välspecificerade en användares listor är. 
  • Kryssimport via Excel, användare kan lägga till många kryss på en gång via fil. 
  • Sverige högst upp i krysslistan, förenklare i synnerhet för användare som kryssar via mobil. 
  • Sidbrytning på sidan "ändra kryss" för användare med riktigt många poster, snabbar upp hanteringen. 
  • Flera verktyg för administratörerna att effektivare hantera i synnerhet krysslistorna. 

Hittar du problem med den nya funktionaliteten, så meddela gärna detta till Club300 genom att använda kontaktformuläret, kontakta sekreterare via mail eller så når du oss via Facebook.