Skapad: 2022-09-27 🕒 21:10:10

Öland V41

Så närmar sig äntligen V41 och Öland igen! Platsen är som vanligt de sydligaste delarna av Öland och datumen som gäller är vecka 41, där evenemangen med C3-inblandning sker tors-söndag. Programmet kommer uppdateras med fler detaljer under de kommande veckorna.

 

Senaste uppdatering: 20220928

Som vanligt blir det höstmässa med kikare och annan utrustning, det går även att testa och beställa Club300s profilkläder. Mässan är öppen fredag och lördag kl 8-13.

Utställare på mässan: 

Club300, Swarovski, Zeiss, Leica, Avifauna, SongBird, Tura Scandinavia, Nordik Distribution, Fuji Film, Bird Safari, Nikon, Scandinavian Photo samt Ölands Ornitologiska förening.

 

Aktiviteter under mässan: 

Lördag 15 oktober kl 09.00-ca 10.30 Clean sweep Schäferi med Club300´s styrelse

Vi samlas på mässområdet och går ut på Schäferiängarna (området precis norr om mässan) där vi ser om det rastar någon tundrapiplärka eller något annat rart och de som vill prata om något kring klubben med styrelsen kan göra så, vi håller på en dryg timme. Förra årets mangling genererade i tre livskryss för de som deltog, vågar du chansa och utebli i år?

 

Kvällsevenemangen blir som följer:

Torsdag 13/10: På Carlas Café i Näsby kl 16-22 blir det After Birding med pub. Det finns flera olika maträtter att välja på samt ett brett sortiment av dryck. Köket stänger 21.30. Det finns allergianpassade alternativ. Behöver ni fråga om något så når du Carlas på 0709150867

Fredag 14/10: Magnus Hellström kommer och håller låda kl 19.00 på Ås vandrarhem samt pub före/under/efter.

Magnus Hellström behöver inte introduceras för så många, föreståndare av Ottenbys fågelstation och ett orakel på detaljer av detaljer men kan ändå se helheter när det gäller våra rara fåglar. Han har en förkärlek för de bevingade i öst. Denna kväll kommer vi kombinera detta och Magnus kommer prata om åldersbestämning generellt och sedan gå vidare och prata om hur det kan skilja sig hos våra östliga bevingade vänner. Det är detaljer som är dåligt dokumenterade i vår befintliga litteratur.  

Lördag 15/10: Diplomutdelning och pub på Ås, kl 19.00. Medlemmar som fått 400 eller 450 kryss senaste året får diplom och beundras. Vi kommer även att ha ett lotteri med fina priser. Förstapriset är en Zeiss Victory FL Pocket, skänkt av Zeiss, värde ca 8.000 kr. Lotterna köps på plats. 

 

På Club300:s egna evenemang på fredagen och lördagen är det Swish som är den föredragna betalningsmetoden. Har du inte skaffat Swish tidigare är det ett utmärkt tillfälle att göra det inför vecka 41. 

Upptäckartävling!

Vi kör i år med en klassisk upptäckartävling på Öland under hela V41 för våra medlemmar. Lägst prefix vinner! Dock högst en 3:a. Fyndet måste larmas på Bird Alarm (har du inte BA, kontakta någon/styrelsen så larmar vi). Vid lika prefix gäller lägst antal fynd av arten i Sverige. Tävlingen öppnar redan på måndag 10/10 kl 00.00. Börjar du veckan med att hitta en sibirisk gråsnäppa på en sandstrand nära dig så har du goda chanser att kamma hem tävlingen! Tävlingen pågår fram till söndag 16/10 kl 13.00. OBS! Man måste anmäla sig FÖRE man upptäcker något tungt för att vinna. Så omedelbums anmäl er här!