Skapad: 2024-03-01 🕒 10:11:49

Uppdatera BirdAlarm!

Nu har tiden kommit att uppdatera BirdAlarm-appen för SAMTLIGA användare.

Det är extra viktigt att du som har Android gör det, för FRÅN OCH MED IDAG FUNGERAR BARA NOTISER FÖR UPPDATERADE ANDROIDTELEFONER. Ni som uppdaterar android-appen bör inte behöva logga in igen utan fortsätter vara inloggade som tidigare.
Ni som har iPhone verkar med stor sannolikhet behöva logga in igen. Det är VÄLDIGT många som har dålig koll på sina kontouppgifter, så följ instruktionerna nedan för att minimera era (och våra...) problem.
Användarnamnet är ALLTID en mailadress. Ja, ALLTID, alltså ALLTID. Nej, inget nisse102 eller ett medlemsnummer. ALLTID mailadress.
INSTRUKTIONER FÖR ATT UPPDATERA BIRDALARM:
1. Öppna BirdAlarm och klicka på de tre horisontella strecken nere i vänstra hörnet av appen för att få upp menyn.
2. Klicka på "inställningar".
3. Högst upp står det "konto" och en mailadress. DETTA ÄR DITT ANVÄNDARNAMN. Notera detta. Om det är en mailadress du inte längre har tillgång till, gå till punkt 10 innan du fortsätter.
4. Uppdatera BirdAlarm enligt hur du brukar uppdatera appar i din telefon.
5. Starta BirdAlarm.
6a. Om du är inloggad är allt klart, välkommen till nya BA.
6b. Du ombeds logga in igen, använd mailadressen som du noterat i punkt 3 samt ditt lösenord.
7. Om du saknar lösenord, gå till webbsidan birdalarm.com och under inloggningsrutan klickar du på "glömt lösenordet" (eller "forgot your password" om du har sidan på engelska.)
8. Ange din mailadress och följ instruktioner som kommer via mail. Glöm inte att kolla skräpposten.
9. Logga in med din mailadress och ditt nya lösenord.
10. Om du inte längre har tillgång till mailadressen du har som användarnamn behöver du (eller vi) byta den.
101. Gå till webbsidan birdalarm.com och logga in där med gamla mailadressen och lösenordet. Gå till sektionen "inställningar" och ändra din mailadress. Kan du INTE logga in på birdalarm.com och INTE har tillgång till mailadressen som är ditt användarnamn, gå till punkt 200.
102. Logga ut ur BA-appen (viktigt, för annars kommer det inte fungera).
103. Fortsätt på punkt 4 ovan.
200. Du har inte tillgång till mailadressen som är ditt användarnamn, och kommer inte ihåg ditt lösenord.
201. Maila ba[snabel-a]club300.se och skriv enligt följande format:
Rubrik: Ändra mailadress
Namn: Krysse Kryssberg
Gammal mailadress: krysse.kryssberg@home.se
Ny Mailadress: krysse.kryssberg@gmail.com
202. Avvakta svar från oss via e-post.
203. Logga ut ur BirdAlarm
204. Gå till punkt 4.
-------------
Kända problem:
Det som återstår att få rätt på är landskapen. Dessa har varit märkligt kodade i gamla BA, och nu görs en översyn men det tar tyvärr tid. Det finns ett sätt att komma runt detta genom att använda län och kommuner istället i sina profiler. Något vi förordat i många år, men vet att få användare gjort. Nu har du chansen, bli en föregångare, använd län och kommuner.

Bredd i iPhone, allt får inte plats. Det finns en inställning som många tydligen har aktiverad, som finns under inställningar->hjälpmedel->skärm och textstorlek och heter ”knappformer”. Se till att den INTE är aktiverad. Då ska det se bättre ut. Är detta en inställning du aktivt valt och är beroende av, svara här, för då måste utvecklarna hitta en alternativ lösning om det rör många användare.

Meddelandefunktionen. Du kan ha mängder av olästa meddelanden, trots att du läst dem. Allt detta ska nollställas, så att alla dina meddelanden är lästa och du inte har någon siffra på startskärmens kuvert.
Puh, det var nog allt för nu, er slitvarg i cyberskådningen. /Jens, BA-ansvarig