Skapad: 2021-09-23 🕒 21:57:34

Vecka 41 på Öland

Så närmar det sig äntligen ett riktigt C3-event igen, efter halvannat år med stiltje på den fronten. 

Platsen är som vanligt de sydligaste delarna av Öland och datumen som gäller är vecka 41, där evenemangen med C3-inblandning sker onsdag-söndag.

Uppdatering: 211006, nu finns mer info om evenemangen. 

Som vanligt blir det höstmässa med kikare och annan utrustning, det går även att testa och beställa Club300s profilkläder. Mässan är öppen fredag och lördag 8-13.

Utställare på mässan: 

Club300, Focus Nordic, Molfo, OM Digital Solutions, Scandinavian Photo, Songbird, Swarovski, Tura Scandinavia, Zeiss, Ölands Ornitologiska Förening

Aktiviteter under mässan: 

Fredag 15 oktober kl 09-10.30 - Fotovandring med Olympus

Häng med National Geographic Explorer-fotografen och Olympus-ambassadören​  Henrik Karlsson på en fotovandring vid Ölands södra udde. Du får möjlighet att prova Olympus utrustning och givetvis kommer du att kunna prova det nya zoom-objektivet M.Zuiko 150-400mm f/4,5 TC 1,25x IS PRO. Du kommer också att få tips av Henrik kring funktioner, som bird-eye fokus och Pro Capture, och tekniker som är mycket användbara vid fågelfoto. Max 15 platser (blir trycket stort kör Henrik en vända till när han är tillbaka), bokas i  Olympus monter under dagen eller mejla Pernilla i förväg på pernilla.becker@om-digitalsolutions.com.

Lördag 16 oktober kl 09.00-ca 10.00 Clean sweep Shäferi med Club300´s styrelse

Vi samlas på mässområdet och går ut på Schäferiängarna (området precis norr om mässan) där vi ser om det rastar någon tundrapiplärka eller något annat rart och de som vill prata om något kring klubben med styrelsen kan göra så, vi håller på ca en timme.

 

Kvällsevenemangen blir som följer:

Onsdag 13/10: På Carlas Café i Näsby 17-20 blir det After Birding med pub, köket stänger 19.30. 

Fredag 15/10: Diplomutdelning och pub på Ås, klockan 19.00. Medlemmar som fått 400 eller 450 kryss de senaste två åren får diplom. Vi kommer även att ha ett lotteri med fina priser. Förstapriset är en Zeiss Victory FL Pocket, skänkt av Zeiss, värde ca 7.500 kr. Lotterna köps på plats. 

Lördag 16/10: Föreläsning om höstläten med Teet Sirotkin och pub på Ås, klockan 19.00.

Höstläten Hur skiljer sig tick-sparvarna? Kan man dra en vattenpip på lätet? Och hur låter egentligen mongolpiplärkan? Bland annat dessa ämnen skall Teet Sirotkin ta upp under sitt föredrag på lördagkvällen. Han berättar även om tekniken kring inspelningar och hur analysen sedan går till. Detta är ju ett ypperligt sätt att hitta och clincha rariteter. Men han kommer även prata mer allmänt om vad man hör när man står på en sträcklokal. Det är ju viktigt att kunna lätena hos de vanligare tättingarterna innan man ger sig på överkursen. Föredraget avslutas med ett spännande quiz.

På Club300:s egna evenemang på fredagen och lördagen är det Swish som är den föredragna betalningsmetoden. Har du inte skaffat Swish tidigare är det ett utmärkt tillfälle att göra det inför vecka 41. 

Upptäckartävling!

Vi kör i år med en klassisk upptäckartävling på Öland för våra medlemmar. Lägst prefix vinner! Dock högst en 3:a. Fyndet måste larmas på Bird Alarm (har du inte BA, kontakta någon/styrelsen så larmar vi). Vid lika prefix gäller lägst antal fynd av arten i Sverige. Tävlingen öppnar redan på onsdag 13/10 kl 00.00. Börjar du dygnet med att tjoa in en dvärguv så blir du förutom legendförklarad troligen en Olivon handkikare 8x34 PC3 ED rikare, värde ca 2400kr, som är skänkt av Gunnar Olsson, som är vårt förstapris i upptäckartävlingen. Tävlingen pågår fram till söndag 17/10 kl 13.00. Ingen anmälan behövs.

 

Tänk på att det varit inbrott i såväl bilar som hem hos några fågelfotografer i närtid så håll ögonen öppna och lämna inga värdesaker i bilen/stugan.