Skapad: 2020-03-31 🕒 23:40:30

Krafttag i coronatider

Med anledning av den rådande pandemin har Club300 de senaste veckorna anlitat extraresurser för att förbereda våra tekniska plattformar för de regleringar som nu genomförs i samhället.

- BirdAlarm har fått ett nytt obligatoriskt filter, som gör att larm på arter med prefix tre eller lägre enbart går ut till användare boende i samma kommun som larmet skickas från, i de fall användaren är över 70 år.

- För att ytterligare minimera risken för folksamlingar vid drag skickas vid larmtillfället enbart notiser ut till medlemmar som inte har arten på sin Sverigelista. Övriga får larmen med fördröjning om minst en timme baserat på antal Sverigekryss, ålder, bostadsort och postnummer. Användare som inte specificerat sin Sverigelista på Club300:s nya hemsida får larmen med ett dygns fördröjning.

- Kryssavdelningen har kompletterats med tidpunkt för kryss, och enbart de 50 första som ser en fågel under en tvåtimmarsperiod har möjlighet att kryssa. Detta för att sprida ut besöken hos den rara fågeln och minimera risken att vi överskrider regeln om folksamlingar på över 50 personer.

De tekniska begränsningarna är redan genomförda och börjar gälla klockan 12.00 idag, onsdagen den 1/4 2020.

Ta hand om er, tillsammans stoppar vi smittan och kan ta bort dessa tillfälliga regler så snart som möjligt.

Styrelsen, Club300