Skapad: 2021-05-18 🕒 21:38:50

Tuff strid om upptäckarguldet

Det krävdes ordentlig granskning för att hitta årets vinnare i upptäckartävlingen. Många fynd var tunga nog för att vara med och slåss om titeln.

För några år sedan hade Club300 ett förstapris öronmärkt för upptäckartävlingen som genomförs två gånger om året. Det tog ett par år innan ett fynd tungt nog för tävlingen hittades och priset delades ut. Så var knappast fallet under årets majvecka. Kravet på vinnarfyndet var att det skulle vara som högst prefix 3, och inte mindre än 28 fåglar larmades ut som klarade det kravet!

Men efter gedigen genomgång där fynden kunde strykas ett efter ett då kraven på deltagande i tävlingen eller krav på korrekt larm inte var uppfyllda. Kvar fanns dock en mycket värdig vinnare som i onsdags besökte Björn i Upplands skärgård. Där kom en purpurhäger insträckande från väst och larmades kvickt ut av en av upptäckarna, Frank Johansson, som även varit om sig och kring sig och anmält sig till upptäckartävlingen.

Fyndet sågs av flera personer, dokumenterades och larmades som sig bör och Frank är därmed värdig vinnare av en Club300-jacka från Pinewood. Stort grattis och bra jobbat!

Övriga deltagare fick sätta sitt hopp till lotten och här avgick Petter Olsson med segern, en jacka från Pinewood även till Petter således.

Club300 tackar alla över 150 som kände sig manade att vara med, och hoppas vi får ännu fler deltagare nästa gång det blir upptäckartävling. 

Foto: Claus Rüffler