Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) |

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2019-06-28
 

Bär Club300s fana i Libanon i höst

2019-06-28 Är du mellan 18 och 20, medlem i Club300 och nyfiken på sträckskådning i ett internationellt sammanhang? Då kanske det är just du som ska åka som rovfågelsräknare och "fältbestämningsinstruktör" till de libanesiska bergen i september 2019 som Club300s utsände?


Club300 sponsrar din flygbiljett och du står för räknandet av mindre skrikörnar och träningen av blivande libanesiska skådare. Du delar några kortrapporter under resans gång i klubbens digitalak analer, författar en text till Roadrunner om din resa och skriver en reserapport för Club300.

Kostnader för boende, lokala transporter och mat tillkommer. Arrangemanget är en fortsättning från Bird Camp-resorna till samma område under oktober 2018 och april 2019, men det är första gången C3 sponsrar en resa dit. Tidigare stipendium gällde resa till Azerbajdzjan.

I Libanon är det är nu etablerat att det dels sträcker förbi stora mängder rovfåglar och storkar över bergsbyarna samt att det där finns ett spirande fågelskyddsintresse. Syftet med projektets fortsättning är nu att bygga upp lokal kapacitet i att bevaka och studera detta rika sträck samt att uppmuntra till ungas deltagande i fågelskådning och naturintresse. Läs rapporterna från tidigare resor på C3-webben www.club300.se.

Vi hoppas få se hundratals, om inte tusentals, bruna glador, mindre skrikörnar, balkanhökar, bivråkar (dags för landets första med tofs...), svarta och vita storkar och även en del orm- och dvärgörnar, smutsgamar, ängshökar, kanske aftonfalk och stäpphök. Förutom de större fåglarna så borde vi även få med oss biätare, blåkråka, härfågel, fältpiplärka, korttålärka, ortolansparv, alpseglare, sommargylling, rostgumpsvala och annat
trevligt.

När Den 8 - 25 september 2019, välj EN vecka att delta i samråd med Tomas

Var Orterna Hammana och Ras al-Matn i bergskedjan Mount Lebanon

Boende Privat hus i Ras al-Matn

Flyg Vi bokar tillsammans, sannolikt med Turkish Airlines via Istanbul

Kostnader Club300 står för flyg och projektet täcker lokala transporter samt frukost/lunch
i fält. Du står för boendekostnad och middag, ca 350 kr/dag

Frågor? Mejla tomasharaldsson@hotmail.com

Intresserad? Skicka din ansökan senast 15 juli med en motivering till varför just du ska få
åka som representant för Club300, till klubbens ordförande Yvonne Blombäck,
ordforande@club300.seArrangemanget är ett samarbete mellan Society for Protection of Nature in Lebanon (SPNL), BirdLife Sverige, Club300 och Ornithological Society of the Middle East, Caucasus
and Central Asia (OSME). Leder gör initiativtagaren Tomas Axén Haraldsson, Youth Development Officer, OSME.© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!