Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2018-10-31

Det episka rubin-draget till Skoghall

2018-10-31 WebbredaktionenRedan på fredagskvällen var de första på plats utanför grindarna till Stora Ensko Skoghall för att köa till insläppet på fabriksområdet och eftersöket av rubinnäktergalen... Under natten rullade sedan bil efter bil in, hämtade kölappar i vintersandlådan utanför entrévakten och ställde sig till rätta på parkeringarna för några timmars sömn. Strax före sju började massorna samlas och den första gruppen som skulle släppas in formerades, fick reflexvästar och skyddshjälm. Vid halv åtta kunde så den första gruppen om 20 äntra området, en liten stund senare ytterligare en grupp om 20 och därefter ytterligare en likadan grupp. Vid insläppet av den sista gruppen hade antalet som tagit kölappar uppgått till 200 personer.

Men trots 60 personers eftersök inne på Stora Ensos område - alla fick röra sig relativt fritt inom ett inte alltför begränsat område - kunde inte någon rubinnäktergal återfinnas. "Om bara molntäcket kunde ge med sig så att solen kan värma ordentligt", "om bara den isande vinden kunde lägga sig", ja det fanns många förhoppningar... Men icke!

Vid halv elva lämnade det tappra gänget om drygt 60 personer det inhägnade fabriksområdet i Skoghall! Hela besöket fortlöpte såväl smidigt som under helt ordnade former utan avvikelser, men förstås med den stora besvikelsen att rubinnäktergalen ej gick att återfinna! Att det bara en bit bort fanns en nunnestenskvätta kunde åtminstone delvis lätta på den tunga dippen för de lite drygt 200 tillresta skådarna. De som fick se rubinnäktergalen under fredagen fick således en riktigt tung blocker - det lär inte ha varit fler än 13-14 personer som var lyckosamma.

Samarbetet med Stora Enso var väldigt positivt - båda parter är nöjda! C3 skickade tårta och ett gäng bilder till Stora Enso som stort tack för samarbetsviljan och de medarbetare från företaget som arbetade på sin fritid för vår sak. Yvonne, vår ordförande, som ansvarade för tacket från föreningen fick detta tack från Stora Ensos personal:

"Hej Yvonne! Tusen tack för tacktårtor och all positiv feedback! Tänk att ett oväntat besök av en liten fågel kan skapa ett sånt fantastisk samarbete och så mycket glädje ��

Stora Enso och Skoghalls Bruk har en vana av att vara i massmedia på olika sätt men spridningen som vi fått i massmedia i o m Rubinnäktergalens besök är enormt och vi är glatt överraskade.

Vi har fördelat tårtorna bland de som var med och jobbade i helgen och tog hand om er besökare. Carli är en klar favorit!

Lycka till med framtida fågelskådande.

Hälsningar
Anette Karlsson
Hälso- & friskvårdssamordnare" 


Kolla in alla bilderna nedan och känn stämningen, försök känna på förhoppningarna före det första insläppet...© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!