Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2018-08-28

Välkomna till höstveckan 2018 på Öland!

2018-09-25 Webbredaktionen/ProgramansvarigTraditionsenligt arrangerar föreningen en rad aktiviteter på Öland under vecka 41. I årets upplaga av höstveckan finner vi ett föreläsningar om såväl Big Year WP som om Norrbottens rovfåglar och Sveriges största oexploaterade skogsområde. Det blir också after birding, skådarmässa med skådarloppis och strandraggning längs Ölands kustlinje. Och så förstås en helt grym skådarvecka fylld av sibbar?

TORSDAG 11 OKTOBER


18:00-20:00 Fågel Blå, Ottenby
After birding
Vi träffas nere på Fågel Blå för lite avslappnat häng skådare, kryssare emellan!

FREDAG 12 OKTOBER


00:00-23:59 Hela Ölands kustlinje
Strandraggning
Vi kör likt många tidigare år strandraggning längs kusterna på Öland. Anmälning, kuststräckor och regler finner ni i detta Google-dokument!

08:00-13:00  Ottenby, blå muséet
Skådarmässa med skådarloppis 
Likt många tidigare år kör vi skådarmässa - från Club300 finns styrelsen på plats med våra produkter - kläder, klistermärken, tidningar och annat. Det populära inslaget med skådarloppis finns även med denna gång! Alla medlemmar är välkomna att lämna in prylar med anknytning till skådning - böcker, tidskrifter, kikare, stativ, kameror, fältkläder - you name it! Föreningen ansvarar för försäljningen och tar provision. Detta är ett enkelt sätt att sälja sin gamla kikare som bara samlar damm eller dina fågelböcker som du aldrig öppnat...

På plats är, förutom föreningen, förstås även en lång rad intressanta utställare. Mer om exakt vilka som deltar i årets mässa kommer.

19:00
Ås vandrarhem
Skådarpub med dubbla föredrag från norr
I slutet av 2017 utkom boken Det glömda Laponia som handlar om det 40 kvadratmil stora oexploaterade skogsområde som finns längs övre Stora Luleälven - ett ursprungligt tajgalandskap och en urgammal samisk kulturmiljö. Bokens författare Åke Aronsson kommer och föreläser om området. Bert-Ove Lindström, rovfågelinventerare i många år och vice ordförande i Norrbottens Ornitologiska förening håller föredrag om Norrbottens rovfåglar - med fokus på pilgrimsfalk och jaktfalk.LÖRDAG 13 OKTOBER

00:00-16:00 Hela Ölands kustlinje
Strandraggning
Vi kör likt många tidigare år strandraggning längs kusterna på Öland. Anmälning, kuststräckor och regler finner ni i detta Google-dokument!

Reglerna är följande:
- Anmälan sker i formuläret senast 23:59 dagen före den dag ni vill gå sträckan.
- Sträckan gås under dagen ni bokat och fåglarna du/ni hittar ska larmas ut på Bird Alarm.
- Ifall ingen i laget har en smartphone/Bird Alarm och kan larma ut upptäckten så måste ni kontakta någon som kan larma ut den i andra hand.
- Lägsta prefix vinner. Om två observationer har lika prefix bedöms upptäckterna utifrån antal fynd på Öland.
- Pris kommer endast att utdelas vid prefix 0-3.

För att reda ut eventuella frågetecken kring observationen krävs någon form av dokumentation alternativt att flera personer ser fågeln. Styrelsen i Club300 har slutliga avgörandet om vinnare och sista ordet i tävlingen. Fina priser i potten!

08:00-13:00  Ottenby, blå muséet
Skådarmässa med skådarloppis


18:30 Ås vandrarhem
Diplomutdelning och föredrag med Big Year WP
Traditionsenligt delar föreningen under högtidliga former ut diplom till de som nått de magiska kryssgränserna - kanske i synnerhet de som nått 400 och 450 kryss! Direkt efter detta blir det föreläsning med gänget bakom Big Year WP. Mårten Wikström, Claes Wikström och Erik Rask berättar om året då de besökte nästan 30 länder - lyckades med heltäckande plock på vissa resor medan andra bjöd på tunga dippar -men inte minst lär de berätta om några av de 761 fågelarter som de lyckades se under sitt stora år.

 © Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!