Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2018-02-26

Bär Club300's fana i Azerbajdzjan i höst!

2018-02-26 Webbredaktionen


Är du mellan 18 och 20, medlem i Club300 och nyfiken på sträckskådning i ett internationellt sammanhang? Då kanske det är just DU som ska åka som  sträckräknare till Besh Barmag i Azerbajdzjan hösten 2018 som Club300's utsände!


Club300 sponsrar din flygbiljett och du står för räknandet av stäpphökar och träningen av unga azeriska skådare. Du delar några kortrapporter under resans gång i klubbens digitala kanaler (hemsida, Facebook) och författar en text till Roadrunner om din resa. Kostnader för boende, lokala transporter och mat tillkommer.

Besh Barmag är namnet på den flaskhals för sträckande fåglar som uppstår mellan Kaukasus och Kaspiska havet ca 90km norr om den azeriska huvudstaden Baku. Här har tyska, azeriska och svenska skådare kartlagt ett höststräck av otroliga proportioner med över 1.5 miljon fåglar per höst (dagssiffror på 200 000+) inklusive mycket höga antal av småtrapp, svartvingad vadarsvala, kalanderlärka och dvärgskarv.

Från augusti till början av december 2018 så kommer internationella och azeriska skådare och naturintresserade att bevaka platsen, räkna sträck och öva fågelräkning, artbestämning och andra kunskaper som behövs för att kunna bygga upp en lokal kapacitet. Du deltar som sträckräknare och delar med dig av fågelkunskaper, förväntad deltagartid är minst två veckor.

Boende är på ett lägenhetshotell, mat ingår liksom alla lokala transporter. Du blir tagen från
flygplatsen upp till Besh och träffar gänget där. Skådningen är magisk! Du rör dig i stäpplandskap, buskmarker och på stränder längs Kaspiska havet där nästa fågel kan vara en vitvingad lärka, svarthuvad trut, kaspisk pipare eller en ny art för landet. Svenska ungdomsskådare hittade här landets första tajgasångare i slutet av oktober 2015. Läs mer om skådningen vid Besh Barmag på
www.birdingaze.blogspot.se

Kostnader och bokning: du står själv för kostnaderna för lokala transporter, boende, mat och visum, totalt ca 2500kr per vecka. Du bokar själv din flygbiljett, förslagsvis med Turkish Airlines som vi oftast använder. Arrangemanget leds av tyska skådare i samordning med den lokala organisationen Nature Friends Azerbaijan. En hel del svenskar, danskar, britter m.fl. är anmälda under hösten.

Frågor? Kontakta Tomas Axén Haraldsson
tomasharaldsson@hotmail.com

Intresserad? Skriv en ansökan senast 1 maj med en motivering till varför just DU ska få åka som representant för Club300 och skicka den till klubbens ordförande Yvonne Blombäck ordforande@club300.se© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!