Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2017-10-09

Strandraggning på Öland till helgen!

2017-10-11 Webbredaktionen


Foto: David Cook CC BY-NC 2.0

I söndags fångades en blånäktergal på North Ronaldsay på Orkney-öarna utanför Skottland. Den har, liksom alltför många andra sibiriska juveler passerat Sverige utan upptäckt. Mot denna bakgrund borde det vara en självklarhet för alla att anmäla sig till strandraggning på Öland till helgen, eller hur? I år arrangeras konceptet under både fredagen och lördagen och siktet är förstås inställt på blånäktergalen.

Anmälan sker i detta formulär
genom att skriva in ert lag på den eller de sträckor ni vill gå och på den eller de dagar ni vill gå på. Skriv även kontaktuppgifter så vi kan få tag på någon av er om ni producerar den tyngsta upptäckten!

Regler
- Anmälan sker i formuläret senast 23:59 dagen före den dag ni vill gå sträckan.
- Sträckan gås under dagen ni bokat och fåglarna du/ni hittar ska larmas ut på Bird Alarm.
- Ifall ingen i laget har en smartphone/Bird Alarm och kan larma ut upptäckten så måste ni kontakta någon som kan larma ut den i andra hand.
- Lägsta prefix vinner. Om två observationer har lika prefix bedöms upptäckterna utifrån antal fynd på Öland.
- Pris kommer endast att utdelas vid prefix 0-3.

För att reda ut eventuella frågetecken kring observationen krävs någon form av dokumentation alternativt att flera personer ser fågeln. Styrelsen i Club300 har slutliga avgörandet om vinnare och sista ordet i tävlingen.


Pris
I årets upplaga av strandraggning delas ett pris ut, till upptäckaren - Opticron ES-80 inkl. 20-60x zoom-okular och väska. Värde ca. 10 000 kr!

I samband med föreläsningen på lördag kväll presenteras vinnaren som då också får sitt pris!© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!