Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2017-10-09

Dags för vecka 41 och 42 på Öland!

2017-10-09 Webbredaktionen/Etiska kommittén Öland


Club300 vill passa på att påminna om några enkla förhållningsregler inför vad som komma skall, vi gör så genom följande lilla meddelande från den etiska kommittén på Öland.

---

Nu kommer det många fågelskådare till ön och ni är så välkomna! Vi hoppas dock att ni tar med er det skådarvett som ni har i era egna hemmamarker.

Många av er kommer helt naturligt att flockas på platser där sällsynta och spännande fågelarter upptäcks. Inget konstigt med det! Tänk dock då på att enbart parkera på en sida av vägen och att inte blockera in- och utfarter, särskilt till fält och åkrar. Vid denna tid är de flesta lantbrukare ute och skördar eller höstplöjer sina ägor.

Vi vill också uppmana er att tänka på att fågelns väl och ve alltid kommer i första hand. Det är helt fel att driva en fågel fram och tillbaka för att få bättre obsar eller bilder. Det resulterar dessutom oftast bara i en ivägskrämd fågel och ilskna fågelskådare som inte hunnit fram ännu.
Men som sagt: Välkomna och uppträd som ni skulle vilja att andra fågelskådare gjorde, ifall en ny fågelart för Sverige upptäcktes nära era egna hem.

Kontakta gärna oss i Club300:s etiska kommitté eller någon i styrelsen för Ölands Ornitologiska Förening ifall ni är det minsta tveksamma till hur en fågel ska larmas ut. Vi kan bistå med parkeringar och kontakter med markägare.

Anders Waldenström, Leif Dahlgren, Douglas Gustafsson, Bosse Carlsson och Pav Johnsson.


© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!