Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2017-09-21

After birding, rovfågelföredrag och skådarmässa på årets höstvecka

2017-09-21 WebbredaktionenI veckan som gått har de första tajgasångarna siktats runtom på Öland - nu är hösten på riktigt igång! Bara tre veckor bort hägrar vecka 41 och Club300:s höstsatsning - med såväl after birding, strandraggning som rovfågelföredrag på programmet.

På torsdagen inleds programmet med after birding klockan 17-20 på Fågel Blå. Förutom att träffas, snackas, dricka och äta gott är meningen att vi under friare former kan diskutera Club300:s logga. Vi har genom åren använt oss av flera varianter med Roadrunner och C3-krysset, men vilken känns mest C3? Hur ska Club300 synas? Se ett par varianter av loggor nedan och klura gärna tills after birdingen...


Under fredag och lördag arrangeras strandraggning vilket förhoppningsvis kan hjälpa till att fördela skådarkapacitet på fler heta strandsträckor samt leda till fler och tyngre upptäckter! Mer detaljerad info om strandraggningen kommer snart!

Under både fredag och lördag arrangeras även Skådarmässan nere i Blå muséet, Ottenby. Vi i Club300 finns på plats med våra produkter - kläder, klistermärken, tidningar och annat. Det populära inslaget med Skådarloppis finns även med denna gång! Alla medlemmar är välkomna att lämna in prylar med anknytning till skådning - böcker, tidskrifter, kikare, stativ, kameror, fältkläder - you name it! Föreningen ansvarar för försäljningen och tar provision. Detta är ett enkelt sätt att sälja sin gamla kikare som bara samlar damm eller dina fågelböcker som du aldrig öppnat...På plats är, förutom föreningen, förstås även en lång rad intressanta utställare. På höstens mässa deltar: Focus Nordic, Nikon, Nordic Foto Import/ Leica, Nordik Distribution AB, Olympus, Scandinavian Photo, Songbird, Swarovski, Tura Scandinavia, Zeiss och Ölands Ornitologiska Förening.

Till fredagen bjuder vi in till höstpub - tid och plats kl 19:00 på Ås vandrarhem. En timme senare, 20:00, sker traditionsenligt diplomutdelning med föreningens ordförande! 

På lördagen klockan 19:00 samlas vi åter på Ås vandrarhem men nu för att lyssna till Klaus Malling Olsen som bjuder på en fullmatad kväll med de nyaste tipsen för fält- och könsbestämning av kärrhökar, vad som gör en "äkta" calidus-pilgrimsfalk, bestämning av kluriga örnar mm. Studier i Skagen ligger till grund för mycket av det som avhandlas. Under lördagskvällen kommer även prisutdelning för strandraggningen att ske.

Varmt välkomna!


HELA PROGRAMMET

Torsdag 12 okt
After birding på Fågel Blå
Tema: Logga för Club300
Kl 17:00-20:00

Fredag 13 okt
Strandraggning - hela Ölands kustlinje
Hela dagen

Skådarmässa i Blå muséet, Ottenby
Kl 08:00-13:00

Höstpuben med diplomutdelning på Ås vandrarhem
Kl 19:00 (med diplomutdelning 20:00)

Lördag 14 okt
Strandraggning - hela Ölands kustlinje
Fram till kl 16:00

Skådarmässa i Blå muséet, Ottenby
Kl 08:00-13:00

Klaus Malling Olsen - rovfågelbestämning, på Ås vandrarhem
Föredrag med Klaus Malling Olsen och prisutdelning för strandraggningen
Kl 19:00


 

Södra lunden lördag morgon?© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!