Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2017-09-06

Bär Club300´s fana i Azerbajdzjan i höst!

2017-09-06 Webbredaktionen


Är du mellan 18 och 20, medlem i Club 00 och nyfiken på sträckskådning i ett internationellt sammanhang? Då kanske det är just DU som ska åka på ett skådarläger vid Besh Barmag i Azerbajdzjan 4-18 november 2017 som Club300´s utsände! Club300 sponsrar din flygbiljett och du står för räknandet av stäppörnar och träningen av unga azeriska skådare samt dela några kortrapporter under resans gång i klubbens digitala kanaler (hemsida, Facebook) och författa en text till Roadrunner om din resa. Kostnader för boende, lokala transporter och mat tillkommer.

Besh Barmag är namnet på den flaskhals för sträckande fåglar som uppstår mellan Kaukasus och Kaspiska havet ca 90km norr om den azeriska huvudstaden Baku. Här har tyska och svenska skådare kartlagt ett höststräck av otroliga proportioner med över 1.5 miljon fåglar årligen (dagssiffror på 100.000+) inklusive mycket höga antal av småtrapp, svartvingad vadarsvala, kalanderlärka och dvärgskarv.

4-18 november 2017 så kommer internationella och azeriska skådare och naturintresserade att bevaka området, räkna sträck och öva fågelräkning, artbestämning och andra kunskaper som behövs för att kunna bygga upp en lokal kapacitet. Du kan också delta en vecka, 4-11 november.
Boende, mathållning och logistik är under enkla förhållanden men skådningen är i gengäld magisk! Du rör dig i stäpplandskap, buskmarker och på stränder längs Kaspiska havet där nästa fågel kan vara en ny art för landet. Svenska ungdomsskådare hittade här landets första tajgasångare i slutet av oktober 2015. Läs mer om skådningen vid Besh Barmag på
www.birdingaze.blogspot.se

Kostnader och bokning: du står själv för kostnaderna för lokala transporter, boende, mat och visum, totalt ca 3000kr per vecka. Du bokar själv din flygbiljett med Turkish Airlines. Arrangemanget leds av tyske Kai Gauger i samordning med den lokala organisationen Nature Friends Azerbaijan.

Frågor? Kontakta snarast Tomas Axén Haraldsson
tomasharaldsson@hotmail.com

Intresserad? Skriv en ansökan senast 25 september med en motivering till varför just DU ska få åka som representant för Club300 och skicka den till klubbens ordförande Yvonne Blombäck, ordforande@club300.se


© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!