Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2017-03-12

Äntligen är hemsidan tillbaka!

2017-03-12 WebbredaktionenDenna syn och andra felmeddelanden mötte alla besökare på club300.se med start den 26 februari. Vi som arbetar med webben var snabbt uppmärksamma på problematiken och började felsöka - det visade sig vara bra mycket krångligare än vad vi då hoppades på.

Vad som hänt var att vår server hackats av en hackergrupp varpå alla filer på servern krypterades i en så kallad "ransomware attack". Vi började arbetet med att försöka dekryptera servern vilket efter en tid inte var genomförbart.

Då var nästa steg att ta fram en ny server, läsa tillbaka backuper för att få den gamla hemside-teknik som nuvarande sajt innehåller att fungera på en ny modern plattform.

Dessvärre visade sig våra regelbundna backuper av okänd anledning vara korrupta sedan en tid -därför har vi förlorat data från 21 januari till attacken (som skedde sent 25 februari). Vi ber förstås om ursäkt för detta och hoppas att alla ni som uppdaterat listor och annat under denna tid åter kan göra detta. Turen i oturen är väl att den data som försvann skedde i februari och inte under någon mer hektisk tid på skådaråret.

Vi som jobbar med webben blickar nu framåt och har vidtagit säkerhetsåtgärder med nuvarande hemsida. Vad gäller den nya hemsidan är den inte i lanserings-fas än - vi arbetar mycket aktivt med att skapa en så användarvänlig, välfungerande, flexibel och innehållsrik ny hemsida som det bara går. 


Slutligen - upptäcker ni några fel eller oklarheter på sajten mejla gärna oss.


© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!