Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2017-02-21

Nu börjar 'Det stora fågeläventyret'!

2017-02-21 Webbredaktionen


Foto: Baldur Bragason/SVT

Ikväll smäller det! Missa inte att slå på tv:n och SVT1 för att kolla på den nya storsatsningen på SVT - Det stora fågeläventyret! I programmet där kändisar ihopparade med skådare tävlar i fågelskådning är flera av deltagarna C3-medlemmar som vi nu kommer kunna följa de kommande veckorna.

Under åtta tisdagar får vi följa paren tävla i utmaningar som förstås innefattar fåglar men till stor del även uthållighet och samarbete. Under ledning av folkkära Martin Emtenäs och med medlemsansvariga i Club300 - Gigi Sahlstrand - som domare i tävlingsmomenten får vi se hur mycket kändisarna kan om fåglar och hur mycket de kan lära sig. En resa till Peru är det som hägrar för paren - dit kommer de sista paren att åka för att avgöra Det stora fågeläventyret. 

Andra C3-profiler som figurerar i programmet är Roadrunner-medarbetaren tillika annonsansvarig i föreningen - Måns Karlsson, vår medlemsservice Maria Olsson; Niklas Aronsson är Roadrunners förra redaktör och Elsy-Britt Schildt satt tidigare i styrelsen. En riktig C3-produktion med andra ord...

Paren som tävlar:

Anders Bagge och fågelskådaren Maria Olsson
Musikern och programledaren Anders Bagge tävlar med Maria Olsson, 31 år från Kalix. Maria är veterinären som spanar efter fåglar året runt från sitt hundspann.

Martina Haag och fågelskådaren Måns Karlsson
Martina Haag, författare och skådespelare, tävlar tillsammans med Måns Karlsson, 28 år från Falsterbo. Måns är doktorand i matematik och är aktiv inom Falsterbo Fågelstation.

Armand Krajnc och fågelskådaren Frida Johnsson
Proffsboxaren Armand Krajnc tävlar tillsammans med Frida Johnsson, 26 år från Västerås. Frida studerar juridik i Lund och jobbar på Ottenby Fågelstation.

Henrik Kruusval och fågelskådaren Elsy-Britt Schildt
Programledaren Henrik Kruusval (SVT:s Landet runt) tävlar tillsammans med Elsy Britt Schildt, 61 år från Karlskoga. Elsy Britt bor numera på Öland, för det rika fågellivet, och jobbar som cancerläkare i Kalmar.

Bathina Philipson och fågelskådaren Pav Johnsson
Tv-personligheten Bathina Philipson tävlar tillsammans med Pav Johnsson, 44 år. Pav jobbar som folkhögskolelärare på Öland. Han har lett fågelskådarresor till Sydafrika, gett ut en fågelbok, och är även intresserad av insekter och växter.

Vanessa Falk och fågelskådaren Niklas Aronsson
Vanessa Falk, sångare och låtskrivare, tävlar tillsammans Niklas Aronsson, 48 år, Torslanda. Niklas är redaktör och författare, med bland annat fyra fågelböcker på sitt cv, han tävlar i fågelskådning och föreläser en hel del.

Daniel Norberg och fågelskådaren Donat Hullmann
Sångaren och youtubern Daniel Norberg tävlar tillsammans med Donat Hullman, 45 år, en tränings- och trädgårdsintresserad ex-militär som bor på sydöstra Öland. Hans mål är att bli självförsörjande på grönsaker året om.


Läs mer om Det stora fågeläventyret:
Natursidan: Så bra är SVT:s storsatsning på fågelskådning
Natursidan: Det stora fågeläventyrets tittarsiffror ? premiären sågs av över 1 miljon
SVT Play: Det stora fågeläventyret© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!