Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2014-09-24


I år är det 30 år sedan vår kära förening, Club300, startades 1984. Under vecka 41 firar vi tillsammans 30 år och bjuder in till en hel vecka med föreläsningar, tävlingar, pub och jubileumsbankett! 

Jubileumsmiddag
En av höjdpunkterna blir jubileumsbanketten på fredagskvällen den 10 oktober i Grönhögen. Föreningen bjuder in till en kväll av nostalgi och gott skådarumgänge. Buffé´inklusive ett glas vin alternativt öl (50cl), välkomstdrink, kaffe och tårta går loss på 330 kr.

Under jubileumsmiddagen pågår även vårt jubileumslotteri i samarbete med Zeiss där en Zeiss Conquest 10x32 HD (till ett värde av 8000 kr) ligger i prispotten! Lotterna börjar säljas tidigare
under fredagen, kl 08:00 på mässområdet nere i Ottenby och lottdragningen sker sedan på middagen.


Veckans föreläsare från vänster till höger: Sissel Sjöberg, Jan-Erik Hägerroth, Dick Forsman, Björn Malmhagen

Föreläsningar
En annan punkt på veckans schema är kvällarnas föreläsningar. Vi har bjudit in fyra personer som alla föreläser om intressanta ämnen. Föreläsningar sker varje kväll 19:00 på Ås vandrarhem. I anslutning till föreläsningarna finns möjlighet att köpa en "personlig lott", där man väljer ett valfritt (ledigt) nummer, skriver upp sitt namn och mobilnummer. Efter torsdagens föreläsning drar vi en vinnare. Swarovski CL Pocket 8x25 (till ett värde av 6000 kr), Swarres eminenta kompaktkikare, står på spel!

Måndag 6 okt Sissel Sjöberg Flyttfågelforskning - navigering
Tisdag 7 okt Jan-Erik Hägerroth Åtgärder mot illegal jakt
Onsdag 8 okt Dick Forsman Nytt och nyttigt inom rovfågelbestämning
Torsdag 9 okt Björn Malmhagen Hur arbetar RK?

Skådarpub
Fredagskvällen ägnas åt ovan nämnda bankett medan vi på lördagen bjuder in till en klassisk skådarpub på Ås vandrarhem. Då kommer kryssdiplom delas ut liksom priser i de olika tävlingarna vi haft under veckan. Puben börjar 19:00 på lördagskvällen den 11 oktober. Medlemmar som nått 400 respektive 450 kryss bör mejlledes ha fått en inbjudan till puben, mejla annars ordforande@club300.se

Skådarmässan nere vid Ottenby
Som vanligt kommer även den så kallade tälthelgen hållas nere vid Ottenby med återförsäljare och agenter för kikare, kameror, stativ finnas på plats. Förstås, och inte minst, finns klubben närvarande med möjlighet att språkas med föreningens representanter och köpa Club300-produkter. Tältmässan pågår fredag och lördag 10-11 oktober mellan 08:00-13:00. De hundra första besökarna varje dag bjuder Zeiss på varmkorv! Ottenby Fågelstation deltar i mässan genom att de två gånger per dag arrangerar gratis guidningar. De kommer även, i mån av tid, komma ut och snabbt förevisa enstaka fåglar de märkt under morgonen. Nedan ses listan över mässans utställare, varmt välkomna!

Birdlife Sverige
Club300
Focus Nordic - agent för Pentax, Steiner och Focus
Kikaredoktorn
Leica
Nikon
Molfo/Kamakura
Naturbokhandeln
Ottenby Fågelstation
Swarovski
Tura Scandinavia - agent för Manfrotto och Gitzo
Zeiss
Föreläsningar (ej i Club300-regi) på Naturum/Fågel Blå, Ottenby
Tid 15:00 för varje föreläsning.

Torsdag 9 okt Magnus Hellström Rapport från fågelåret på Södra Udden, Ottenby
Fredag 10 okt Linda Strand Om trollsländor
Lördag 11 okt Susanne Åkesson En Lundaforskare funderar- finurliga frågor om fåglar!Under jubileumsveckan genomförs en favorit i repris, en klassisk strandraggning, för att hitta alla rariteter, så dra ihop ett lag, teckna er för en sträcka och lämna udden!

Fina priser från Nikon utgår till de lag som hittar och larmar ut de tyngsta rarrisarna!

Anmälan
Ni tecknar er för en sträcka enligt listan här bredvid (klicka den för att få upp den större och kunna läsa om vilka sträckor som finns och bokningsläget) genom att maila webbredaktionen@club300.se

Ange sträcknummer och ifall det gäller torsdag, fredag eller lördag (eller en kombination). Ange även hur många ni är i laget och vem som är kontaktperson och dennes mobilnummer.

Först till kvarn
gäller, och bokningsläget kommer att uppdateras löpande. Laget får innehålla maximalt fyra deltagare inom tävlan.

Regler
Sträckan kan gås både under torsdagen, fredagen och lördagen, och det behöver inte vara samma sträcka båda dagarna. Tävlingen avslutas kl 13.00 på lördagen.

Fåglarna ni hittar ska larmas ut på Bird Alarm. Ifall ingen i laget har en smartphone och kan larma ut upptäckten - kan ni ringa någon som kan larma ut den i andra hand. Men i och med vår gratiskampanj på BirdAlarm finns egentligen inga ursäkter - alla med smartphone har möjlighet att larma... Lägsta prefix vinner. Om två observationer har lika prefix bedöms efter antal fynd på Öland.

Priser
Resultatet av strandraggningen presenteras under festliga omständigheter på puben på lördagskvällen. Deltagarna i det vinnande laget kommer att få varsin Nikon Prostaff 7S 8*30.
Club300 kommer under jubileumsveckan arrangera en upptäckartävling. Ett fett prisbord liksom ordentlig ära väntar vinnarna! I kombination med ovanstående strandraggning hoppas vi kunna dammsuga Öland och få ut så mycket så möjligt av vårt 30 års-firande!

Regler
Upptäckartävlingen omfattar hela Öland tidsperioden måndag 6 oktober 00:00 till och med lördag 11 oktober 18:00.

Den som först upptäcker och larmar upptäckten på Bird Alarm vinner - om upptäckaren av praktiska skäl inte är den som larmar (fågel behöver bevakas t.ex.) är det förstås helt okej! Vid tvistemål är det larmet som gäller. Ifall ni mot förmodan inte har larm kan ni ringa någon som kan larma ut den i andra hand.

I höstens upplaga av upptäckartävlingen kör vi endast en klass - en öppen klass för alla som är medlemmar i Club300. Det gäller förstås att hitta en så tung/ovanlig/sällsynt fågel som möjligt - prefixet avgör vem som i slutändan kammar hem segern.
Hittas arter av samma prefix avgör antal fynd på Öland, därefter antal fynd i Sverige.

Priser

1:a pris: Pentax PR80 EDA 20-60x80 Rek.pris 14 900 kr
2:a pris: Pentax DCF 8x32 ED   Rek.pris 10 900 kr 
3:e pris: Pentax PCF 8x30 CF  Rek.pris 1895 kr

Prisutdelning för upptäckartävlingen sker precis som för strandraggningen på skådarpuben på Ås vandrarhem på lördagskvällen.


 © Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!