Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2000-08-13

Vilken helg i Skåne!!

av Richard Ek

I torsdags kväll (10/8) upptäcktes det en spetsstjärtad snäppa vid Örtofta sockerbruksdammar, fågeln var väldigt stationär både på torsdags kväll och under hela fredagen. Vilket också resulterade i att skådare från närr och fjärran hann ner till Skåne för att beskåda fågeln. Detta var dock bara början på vad Skåne och framförallt Falsterbohalvön skulle erbjuda denna helg! På lördags morgon upptäcker Nils Kjellén och Claes-Göran Dahl, Sveriges första och tillika Skandinaviens första grässångare (Cisticola juncides)! Fågeln behagade stanna kvar hela dagen på Nabben, till många (ca. 700-800) skådares stora glädje!

På söndagen var fortfarande grässångaren kvar vid Nabben och den spetsstjärtade snäppan vid Örtofta. Vid lunchtid dök så den tredje tungviktaren upp, nämligen smutsgamen! Den upptäcktes vid Falsterbokanalen och kunde följas ut till Nabben, där den enligt första uppgift sträckte ut mot Danmark. Senare på dagen kom det dock fram uppgifter om att gamen setts komma in igen och gå nordost vid Nabben, så det finns säkert hopp om att den kommer ner minst en vända till i Falsterbo innan den sträcker ut. Det fina vädret under söndagen satte även fart på lite andra skojiga arter i Falsterbo, en svart stork var nere och vände samt två Bruna glador. Dessutom upptäcktes det på eftermiddagen en ljus fas dvärgörn vid Höör som sträckte mot Ringsjön till, den kommer säkert att efterspanas de närmaste dagarna på Sveriges hetaste lokal för tillfället!

Klicka här för att plocka hem ljudfilen i wav-format. Inspelad av Björn Anderson.© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!