Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Nyhetsarkivet

Här finner du de artiklar som har publicerats på club300.se. Välj nedan vilken kategori du är intresserad av och artiklarna listas sedan efter publiceringsdatum med den senaste först.

Välj kategori:Publiceringsdatum: 2002-08-01

Högtryck över sydsverige - då kommer rariteterna också!!

av Richard Ek

Den sista veckan har ett högtryck haft större delen av Sverige i järngrepp.
I samband med detta högtryck har det också dykt upp en del ovanligheter i vårt land.

Sedan förra veckan håller det till en Svartpannad törnskata (Lanius minor) vid Stockviken på Gotland.
Under helgen som var hittades det en Örnvråk (Buteo rufinus), trolig 2-K fågel av ljus fas på södra delen av Öland - tyvärr försvann fågeln från området och kunde inte återfinnas trots stora eftersökningar av många tillresta skådare. Under början på denna veckan har det setts bl.a Biätare (Merops apiaster) sträckande vid Brantevik. En grupp av 7 st. Roständer (Tadorna ferruginea) besökte under gårdagen några lokaler i Västmanland. Dessutom upptäcktes det under gårdagen en Blåkråka (Coracias garrulus) vid Vombs boställe i Skåne, som i skrivandets stund är kvar på lokalen och blivit mycket välbesökt!

Det har dessutom observerats en Tjockfot (Burhinus oedicnemus) vid Sunnansjö, Dalarna och både Rosenstare (Sturnus roseus) och Mindre skrikörn (Aquila pomarina) i Skåne under denna dag (1/8).

Nedan är ett urval av bilder på ovannämnda rariteter, besök även Galleriet där samtliga bilder publiceras.Blåkråka, Vombs boställe 020731


Örnvråk, Ottenby 020728


Örnvråksspaning, Öland 020728© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!