Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Äntligen är hemsidan tillbaka!

2017-03-12 

Denna syn och andra felmeddelanden mötte alla besökare på club300.se med start den 26 februari. Vi som arbetar med webben var snabbt uppmärksamma på problematiken och började felsöka - det visade sig vara bra mycket krångligare än vad vi då hoppades på.

Läs artikeln »
 

Välbesökt årsmöte i Stockholm

2017-03-12


Lördagen den 4 mars samlades trettiotalet Club300-medlemmar i Tekniska nämndhuset i Stockholm för att delta i föreningens årsmöte. Verksamhetsberättelse och revisionsberättelse avhandlades - och lades till handlingarna. Föreningens ordförande under de gångna fem åren - Håkan Johansson - avgick i och med mötet från sin post och avtackades av samlingen, likaså gjorde Richard Ek, sekreterare och Gigi Sahlstrand, medlemsansvarig. Nyinvalda som ledamöter i styrelsen blev Jens Stålberg från Lund samt Yvonne Blombäck från Stockholm. Till ordförande-rollen hade tyvärr valberedningen inte lyckats hitta en kandidat varpå platsen nu står vakant. Därför behövde föreningen utlysa ett extra årsmöte där ordförande kommer väljas - något som sker klockan 19:00 fredagen den 26 maj. Mer info om detta i annat inlägg!


Läs artikeln »
 

Nu börjar 'Det stora fågeläventyret'!

2017-02-21


Ikväll smäller det! Missa inte att slå på tv:n och SVT1 för att kolla på den nya storsatsningen på SVT - Det stora fågeläventyret! I programmet där kändisar ihopparade med skådare tävlar i fågelskådning är flera av deltagarna C3-medlemmar som vi nu kommer kunna följa de kommande veckorna.

Läs artikeln »
Kortnyheter
Viktig info från medlemsservice!
2017-02-28

Vår medlemsservice Maria Olsson låter hälsa att:

"För er som fått påminnelser på inbetalningar för medlemskap! Idag har jag fått tillsänt mig ett par hundra sidor inbetalningar ( vilket är MÅNGA) som jag håller på gå igenom och mata in i registret. Alla dem som är med där har säkerligen fått en påminnelse trots att de redan har betalt eftersom en automatisk påminnelse gick ut idag. Jag matar in dem så fort jag kan så få inte panik nu alla som fått påminnelse trots redan gjord inbetalning. Det blir lite så i skarven mellan påminnelse och inbetalningar under senaste veckan."

Drillsångare konstaterades vara... en drillsångare!
2017-02-23

I oktober hittades en död udda phylloscopus-sångare på St Agnes, Scillyöarna, Storbrittanien. Den bestämdes tidigt till drillsångare - en inte helt lättbestämd art, därtill ej tidigare anträffad i VP. Idag kom domen - Dna-test kunde verifiera att det rörde sig om en drillsångare. Således ny art för VP och ett tydligt tecken på att allt kan hända... Källa: Rare Bird Network på Facebook

Nu ryker snösiskan...
2017-02-13

Årets vinter har varit en mycket god gråsiske-vinter under vilken det även setts förhållandevis rikligt med snösiskor i hela landet. Många har därför fått chansen att studera det omdiskuterade komplexet - och likt tidigare då siskorna uppträder rikligt kommer frågan om det verkligen rör sig om olika arter? Nu har Taxonomikommittén kommit med domen att arterna slås ihop och att gråsiska, snösiska och brunsiska (artstatus i Storbritannien) bör betraktas som en och samma art, att de nu blir raser (eller rentav endast morfer?) av arten gråsiska. Bakom beslutet ligger ett gäng forskningsstudier, läs mer om detta i rapporten på Birdlifes hemsida! (Obs PDF-fil) 

Beslutet innebär i direkt led att alla som kryssat snösiska nu mister ett kryss... Vad beträffar alla er som kryssat arten här på sajten kommer den rensas bort från alla Sverigelistor samt årslistor - övriga listor ansvarar ni själva för att göra den nödvändiga byktvätten!

Föreningsnytt

Även i år - Ölandssatsning under Kristi Himmelsfärd!
2017-03-12

Precis som vanligt är Club300 på Öland under helgen runt Kristi Himmelsfärd - vilken i år infaller sent, i en potent tid för många rara och eftertraktansvärda arter!

Under fredag och lördag 26-27 maj har vi en skådarmässa nere i Ottenby. Öppettider 8-13 och utställare är Swarovski, Nikon, Tura Scandinavia, Molfo, Olympus, Zeiss / Focus Nordic, Leica, Songbird och ÖOF. Vi fortsätter succén skådarloppis, mer info om det och om mässan kommer!

På fredagen som vanligt en skådarpub på Ås vandrarhem som börjar klockan 19. Puben inleds dock med extra årsmöte på vilket vi väljer en ny ordförande! Missa ej! Därefter följer mingel och lotteri.

Guyana
Madagaskar
Sichuan, China
Ecuador och Galapagos
Birding Sulawesi
Cape Verde Islands
Kap Verde
Madeira
Sri Lanka
Lanzarote
Inloggning
Användarnamn
Lösenord
Registrera dig
Glömt lösenordet
Senaste bilderna

Stäpphök
Ottenby, ÖlandBristle-thighed Curlew
Nome, Alaska,
USA

Senaste VP-obsarna
17 Mars
Sibirisk järnsparv
Norge
Löten, Hedmark. 12:e fyndet för landet.
16 Mars
Amerikansk bläsand
Polen
Hane. Ktery, Lódz. 6:e fyndet för landet!
12 Mars
Lammgam
Nederländerna
Noordwijk. 6:e fyndet är landet.
11 Mars
Gycklarörn
Israel
Tel Zafit.
11 Mars
Karibpetrell
Kap Verde
El Barril. Sao Nicolao. 8:e fyndet för VP!
10 Mars
Svarthäger
Kap Verde
Tarrafal, San Nicolao. 6:e fyndet för VP!
10 Mars
Dvärgsumphöna
Storbritannien
St. Levan, Cornwall. 82:a fyndet för UK.
10 Mars
Svart trädnäktergal
Israel
Hai-Bar Nature Reserve, Yotvata.
9 Mars
Sottärna
Kap Verde
Raso. 1:a fyndet för Kap Verde!
7 Mars
Brun törnskata
Nederländerna
Den Helder. 2:a fyndet för landet.
© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Välkommen till Skövde Natur Birdwave Travel Naturbokhandeln Välkommen till Getterön! ITAB