Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Orientvadarsvala i Bottorp!

2017-05-15

Foto: Simon Carrington

I skuggan av de händelser som försiggick på en viss ö i Stockholms skärgård under söndagen hittades en vadarsvala i Bottorp, söder om Kalmar. Initialt bestämd till enbart obestämd vadarsvala, därefter säkert bestämd till rödvingad dito. Men det var något som inte helt stämde...

Läs artikeln »
 

Kryssfrossa på Svenska Högarna

2017-05-14


Mörkögd junco. Foto: Joakim Ekman

Många var de skådare i Stockholms-området men även annorstädes ifrån som hade planerat för en möjlig tur ut i Stockholms skärgård om gårdagens deglandi-knölsvärta skulle återfinnas. Men att kort efter att svärtan återfanns, förvisso på annan ö, få larm om en ny art för landet, därtill jänkare var det nog ingen som väntade sig. Men med Anders Eriksson på en ö i Östersjön kan onekligen vad som helst hända...


Läs artikeln »
 

Knölsvärta på Röder

2017-05-13


Knölsvärta i mitten. Foto: Magnus Liljefors

För första gången ses arten utanför Utlängan - knölsvärta! Denna gång en hane av den amerikanska underarten deglandi - en underart som aldrig tidigare är påträffad i landet.


Läs artikeln »
Kortnyheter

Välkomna till Ölandshelgen våren 2017!
2017-04-10
I år inträffar Kristi himmelsfärd sent - i en otroligt spännande tid och vi kan bara hoppas på intressant väderläge för optimal utdelning!

Club300 arrangerar fredag och lördag 26-27 maj en skådarmässa nere i Ottenby. Öppettider 8-13 och utställare är Leica, Nikon, Molfo, Olympus, Scandinavian Photo, Songbird, Swarovski, Tura Scandinavia, Zeiss/Focus Nordic och ÖOF. Vi fortsätter succén skådarloppis - med konceptet att alla medlemmar är välkomna att lämna in prylar med anknytning till skådning som sedan föreningen sedan ansvarar för att sälja!

På fredagen som vanligt en skådarpub på Ås vandrarhem som börjar klockan 19. Puben inleds med ett extra årsmöte på vilket vi väljer en ny ordförande! Missa ej! Därefter följer mingel och lotteri.

Väl mött på Öland under vårhelgen - nog är det dags för Ottenby att fånga en kaveldunsångare!

Viktig info från medlemsservice!
2017-02-28

Vår medlemsservice Maria Olsson låter hälsa att:

"För er som fått påminnelser på inbetalningar för medlemskap! Idag har jag fått tillsänt mig ett par hundra sidor inbetalningar ( vilket är MÅNGA) som jag håller på gå igenom och mata in i registret. Alla dem som är med där har säkerligen fått en påminnelse trots att de redan har betalt eftersom en automatisk påminnelse gick ut idag. Jag matar in dem så fort jag kan så få inte panik nu alla som fått påminnelse trots redan gjord inbetalning. Det blir lite så i skarven mellan påminnelse och inbetalningar under senaste veckan."

Drillsångare konstaterades vara... en drillsångare!
2017-02-23

I oktober hittades en död udda phylloscopus-sångare på St Agnes, Scillyöarna, Storbrittanien. Den bestämdes tidigt till drillsångare - en inte helt lättbestämd art, därtill ej tidigare anträffad i VP. Idag kom domen - Dna-test kunde verifiera att det rörde sig om en drillsångare. Således ny art för VP och ett tydligt tecken på att allt kan hända... Källa: Rare Bird Network på Facebook

Föreningsnytt

Även i år - Ölandssatsning under Kristi Himmelsfärd!
2017-03-12

Precis som vanligt är Club300 på Öland under helgen runt Kristi Himmelsfärd - vilken i år infaller sent, i en potent tid för många rara och eftertraktansvärda arter!

Under fredag och lördag 26-27 maj har vi en skådarmässa nere i Ottenby. Öppettider 8-13 och utställare är Swarovski, Nikon, Tura Scandinavia, Molfo, Olympus, Zeiss / Focus Nordic, Leica, Songbird och ÖOF. Vi fortsätter succén skådarloppis, mer info om det och om mässan kommer!

På fredagen som vanligt en skådarpub på Ås vandrarhem som börjar klockan 19. Puben inleds dock med extra årsmöte på vilket vi väljer en ny ordförande! Missa ej! Därefter följer mingel och lotteri.

Kuba
Panama
Pantanal
Khuzestan Province
Ethiopia's Somali region
Guyana
Madagaskar
Sichuan, China
Ecuador och Galapagos
Birding Sulawesi
Inloggning
Användarnamn
Lösenord
Registrera dig
Glömt lösenordet
Senaste bilderna

Stäpphök
Ottenby, ÖlandBristle-thighed Curlew
Nome, Alaska,
USA

Senaste VP-obsarna
19 Maj
Svart buskskvätta
Finland
Utö. 2:a fyndet för landet, 15:e i VP!
19 Maj
Sotvingad mås
Norge
Farsund. 6:e fyndet för landet!
17 Maj
Rödhalsad nattskärra
Frankrike
Gruissan.
16 Maj
Natthäger
Norge
Østfold
15 Maj
Baltimoretrupial
Irland
Tory Island, Donegal. 3:e fyndet för landet.
14 Maj
Knölsvärta
Finland
ssp. Stejnegeri. Ulko-Tammio, Hamina. 3:e fyndet för landet!
14 Maj
Rödvingetrupial
Storbritannien
North Ronaldsay. Shetland. Skottland. 1:a fyndet för VP!
13 Maj
Indigofink
Azorerna
Hane. Lajes das Flores, Flores.
12 Maj
Snöhäger
Azorerna
Madalena, Pico.
24 April
Sotvingad mås
Polen
Adult. Pas??ka mouth, Vistula Lagoon
© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Song Bird Birdwave Travel Naturbokhandeln Välkommen till Getterön! ITAB