Galleriet | Reserapporter | Kryssavdelningen | Press | Birdprotection | Bird Alarm (BA) | Svenska fågellistan

Karolinakampen - nu kör vi!

2017-06-13I natt larmades en spelande karolinasumphöna från Råde, Östfold i sydöstra Norge, inte långt från svenska gränsen - och första gången i Norge. Senast arten påträffades i Sverige var för 30 år sedan, så det är verkligen hög tid för ett nytt svenskt fynd!


Läs artikeln »
 
 

Yvonne Blombäck vald till ny ordförande för Club300

2017-05-30 


Under helgen som gick genomförde Club300 ännu en lyckad vårhelg på Öland med sedvanlig skådarmässa, skådarpub och god fågelutdelning. Vad som var annorlunda var det extra årsmöte som var insatt då en ordförande ej kunde väljas under ordinarie årsmöte tidigare i år. Det välbesökta extra årsmötet på fredagen kunde enhälligt välja Yvonne Blombäck från Värmdö, Stockholm till ordförande.

Läs artikeln »
 

Orientvadarsvala i Bottorp!

2017-05-15

Foto: Simon Carrington

I skuggan av de händelser som försiggick på en viss ö i Stockholms skärgård under söndagen hittades en vadarsvala i Bottorp, söder om Kalmar. Initialt bestämd till enbart obestämd vadarsvala, därefter säkert bestämd till rödvingad dito. Men det var något som inte helt stämde...

Läs artikeln »
Kortnyheter

Vår nya ordförande intervjuad!
2017-05-31

Natursidan.se uppmärksammar med en mycket läsvärd intervju att Yvonne Blombäck i helgen valdes till föreningens nya ordförande!

Välkomna till Ölandshelgen våren 2017!
2017-04-10
I år inträffar Kristi himmelsfärd sent - i en otroligt spännande tid och vi kan bara hoppas på intressant väderläge för optimal utdelning!

Club300 arrangerar fredag och lördag 26-27 maj en skådarmässa nere i Ottenby. Öppettider 8-13 och utställare är Leica, Nikon, Molfo, Olympus, Scandinavian Photo, Songbird, Swarovski, Tura Scandinavia, Zeiss/Focus Nordic och ÖOF. Vi fortsätter succén skådarloppis - med konceptet att alla medlemmar är välkomna att lämna in prylar med anknytning till skådning som sedan föreningen sedan ansvarar för att sälja!

På fredagen som vanligt en skådarpub på Ås vandrarhem som börjar klockan 19. Puben inleds med ett extra årsmöte på vilket vi väljer en ny ordförande! Missa ej! Därefter följer mingel och lotteri.

Väl mött på Öland under vårhelgen - nog är det dags för Ottenby att fånga en kaveldunsångare!

Viktig info från medlemsservice!
2017-02-28

Vår medlemsservice Maria Olsson låter hälsa att:

"För er som fått påminnelser på inbetalningar för medlemskap! Idag har jag fått tillsänt mig ett par hundra sidor inbetalningar ( vilket är MÅNGA) som jag håller på gå igenom och mata in i registret. Alla dem som är med där har säkerligen fått en påminnelse trots att de redan har betalt eftersom en automatisk påminnelse gick ut idag. Jag matar in dem så fort jag kan så få inte panik nu alla som fått påminnelse trots redan gjord inbetalning. Det blir lite så i skarven mellan påminnelse och inbetalningar under senaste veckan."
Föreningsnytt

Även i år - Ölandssatsning under Kristi Himmelsfärd!
2017-03-12

Precis som vanligt är Club300 på Öland under helgen runt Kristi Himmelsfärd - vilken i år infaller sent, i en potent tid för många rara och eftertraktansvärda arter!

Under fredag och lördag 26-27 maj har vi en skådarmässa nere i Ottenby. Öppettider 8-13 och utställare är Swarovski, Nikon, Tura Scandinavia, Molfo, Olympus, Zeiss / Focus Nordic, Leica, Songbird och ÖOF. Vi fortsätter succén skådarloppis, mer info om det och om mässan kommer!

På fredagen som vanligt en skådarpub på Ås vandrarhem som börjar klockan 19. Puben inleds dock med extra årsmöte på vilket vi väljer en ny ordförande! Missa ej! Därefter följer mingel och lotteri.

Rumänien
Japan
Sulawesi and Halmahera
Sabah
Central & Northern Thailand
Northern Thailand
Central Thailand
Altaj & NV Mongoliet
Altaj & NV Mongoliet
Hong Kong
Inloggning
Användarnamn
Lösenord
Registrera dig
Glömt lösenordet
Senaste bilderna

Stäpphök
Ottenby, ÖlandBristle-thighed Curlew
Nome, Alaska,
USA

Senaste VP-obsarna
7 Juli
Sibirisk gråsnäppa
Azorerna
Cabo da Praia. Terceira. 1:a fyndet för Azorerna och 5:e för VP!
7 Juli
Amurfalk
Storbritannien
Polgigga. 2:a fyndet för UK, 15e i VP!
6 Juli
Rödhalsad snäppa
Norge
Rogaland.
4 Juli
Mindre gulbena
Danmark
Bøtø Nor. Falster. 8:e fyndet för landet!
2 Juli
Orientseglare
Storbritannien
Aberdeenshire. Skottland. 8:e fyndet för UK.
2 Juli
Grön biätare
Belgien
Groot Schietveld, Brecht. 1:a fyndet för landet!
1 Juli
Kolymasnäppa
Spanien
Chipiona, Cádiz. 1:a fyndet för landet.
1 Juli
Orientpipare
Norge
Røstlandet, Røst. 1:a fyndet för landet och 2:a för VP!
19 Juni
Ökentrumpetare
Norge
Hordaland. 2:a fyndet för landet!
19 Juni
Karolinasumphöna
Norge
Østfold. 1:a fyndet för landet!
© Club300 | Om cookies Till toppen av sidan
CLUB300
Zeiss Birdwave Travel Naturbokhandeln ITAB Välkommen till Getterön!